Alegerea domeniului este unul dintre primii pasi in procesul de realizare a unui website. Reflexul unui antreprenor este sa aleaga un nume de domeniu care coincide cu numele firmei sale. Varianta aceasta da rezultate in conditiile in care firma este deja foarte cunoscuta iar website-ul este doar o platforma unde clientii vor obtine informatiile dorite si vor avea un contact mai bun cu firma.

Pentru o afacere care este la inceputurile ei si care doreste sa se faca vizibila in mediul online, se recomanda alegerea unui nume care sa defineasca serviciile sau produsele promovate. Spre exemplu, daca este o afacere destinata comunitatii locale, numele domeniului poate fi o varianta din urmatoarele: www.dentist-sighisoara.ro, www.atelier-auto-fagaras.ro, www.contabilbuzau.ro, www.avocatoradea.ro. Daca se tinteste o clientela care depaseste granitele unei localitati sau ale unui judet, se poate alege un nume de domeniu mai general: www.productiepublicitara.ro, www.stirifinanciare.info etc

Exemplele de nume de domenii mentionate mai sus fac mai usoara gasirea afacerii dvs pe Google. Alegerea unui nume care nu include profilul afacerii va face mai dificil procesul de optimizare a site-ului si ofera un ascendent competitorilor din domeniul in care activati. Neajunsurile acestea pot fi depasite prin munca mai multa in ce priveste optimizarea (SEO – Search Engine Optimization) si prin investitii mai mari in publicitate online (campanii Google Adwords, publicitate pe Facebook etc).

Ce categorie de domeniu sa aleg? .ro sau alte variante precum .info, .net, .com, .org?

Din punct de vedere financiar, cea mai buna alegere pe termen lung este un domeniu .ro (www.numedomeniu.ro), pentru ca se plateste o singura data rezervarea domeniului (36 euro pe viata), fara alte plati anuale. In cazul celorlalte tipuri de domenii, tarifele se calculeaza in functie de numarul de ani pentru care doriti rezervarea (1an/2ani… 5ani etc), iar neachitarea reinnoirii rezervarii domeniului duce la pierderea dreptului de a mai folosi acel domeniu.

Daca doriti sa vedeti cat de diverse pot fi tipurile de domenii precum si tarifele la care pot fi rezervate, alegeti unul din website-urile de mai jos. Puteti verifica si daca numele la care v-ati gandit a fost deja rezervat de altcineva sau inca mai este disponibil.

www.hostvision.ro

www.speedhost.ro

www.godaddy.com

Dupa rezervarea unui domeniu trebuie realizata gazduirea (sau parcarea) acestuia. Firmele prin care alegeti domeniul dorit ofera si gazduire. In momentul in care doriti realizarea unui website, va putem asista in acest proces de achizitionare si gazduire a domeniului.